mandag den 6. marts 2023

Jeg efterlader alt


Simon Grimm:
Jeg efterlader alt
48 s. Ill.
2023

125,00

Jeg efterlader alt er en bog der handler om maleri.
Med sin egen kunstpraksis som omdrejningspunkt forsøger Simon Grimm i bogens tekster at indkredse nogle af de forudsætninger, valg og handlinger der har betydning, når en maler vil begå et maleri. Teksten tager udgangspunkt i en serie af Grimms egne malerier, hvor billedets bærende udtryk er et hul midt i lærredet.

Under overskrifter som »Synsbedrag«, »Dobbeltsyn« og »Det ufuldendte billede« forsøger bogen at nærme sig hvad det er, der sker når vi ser et maleri. Problematikker omkring maleriets flade, dets kanter og dets hjørner beskrives. Teksten rører ved magt og ejerskab over et maleri, ved hvad et beskuelsespunkt er, hvad hullet kan og hvorfor »forestillinger om maleriet« er afgørende for dets udfald. Og selvfølgelig, ikke mindst, skriver Grimm om farverne: bl.a. om komplekse farver; om grå, hvid og »tilnærmelsesvis sort«.

Bogens tekst er en kunstnertekst, der både rummer faglige overvejelser om billeddannelse, men også almene betragtninger om maleriets natur og kunstens væren. Bogen handler om malerens vedvarende forsøg på at blive klogere på det, der gør et billede.

Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond

* * *

Bogen udkommer d. 10. marts 2013
Udgivelsen markeres ved en reception og udstilling i Udstillingsstedet Classeværelset
Classensgade 7D, 2100 København Ø
Kl. 16-20