mandag den 17. oktober 2022

* nr. 72, Blå kort -arkiv over forsvundne museumsgenstande (et uddrag)

 


* nr. 72
Myne Søe-Pedersen: 
Blå kort
-arkiv over forsvundne museumsgenstande (et uddrag)

Leporello
2022

Løssalg: 50,00

* nr. 72 tager et kig ned i en række hængemapper, der rummer en stor mængde af de kort, der i museumsfaglige termer betegnes som “blå kort”. Det er fortrykte kort i liggende A4-format, og de bruges – eller måske er det mere korrekt at sige: De blev brugt af museerne til registrering af indkomne genstande og effekter, der skulle indplaceres i et museums samling. Kortene indeholder rubrikker til beskrivelser af genstandenes oprindelse, funktion og materialitet samt felter til indføring af genstandene i museernes fælles klassifikation og systematik, der følger Saglig registrant for kulturhistoriske Museer – også kaldet “Den grønne registrant”.
Denne samling af blå kort stammer fra Det Psykiatriske Museum i Nykøbing Sjælland, hvis samling Myne Søe-Pedersen tidligere har arbejdet med, blandt andet i værkerne Means of Escape og Stage fra 2020.
Og det særlige ved denne samling af blå kort er, at de genstande og effekter, som kortene indeholder oplysninger om, er forsvundne. Genstandene findes ikke mere. Det er med andre ord en registrant over en samling, der ikke længere eksisterer.

Myne Søe-Pedersen er netop nu aktuel med udstillingen Punktum – og andre begyndelser, der kan ses i Danske Grafikeres Hus indtil d. 23. okt. 2022.