tirsdag den 7. maj 2013

The Piccadilly Line #4


Kristian Handberg og Peter Ole Pedersen, red.:
The Piccadilly Line #4
Grafisk tilrettelæggelse: Lasse Krog Møller
192 s. ill. s/h. m. flere farveplancher
2012.

65,00


Den Fjerde udgave i rækken af Piccadilly-udgivelser vender blikket mod det 19. og 20. århundredes historiske Verdensudstillinger. I 1851 begyndte en ny æra da den engelske Verdensudstilling, også kendt som The Great Exhibition, fandt sted i Joseph Paxtons monumentale glas- og stålbyggeri The Crystal Palace i Hyde Park i London. Det olympiske motto "Citius – Altius – Fortius; hurtigere – højere – stærkere" klingede nærmest som tidens slagord for denne spektakulære magt-demonstration af vestligt verdensherredømme: det at udstille, var blevet målet i sig selv. I dag er disse store udstillingers tid for længst forbi, og vi står tilbage med rester og brudstykker af de storslåede forsøg på at samle og repræsentere verden i sale, montrer og kataloger. 

I The Piccadilly Line #4 fortælles der blandt andet om fetichobjekter, fodbold, vild kunst, varme luftstrømme og eksistentiel samlermani. Publikationen har bidrag fra litteraturhistoriker Frits Andersen, kunsthistoriker Kristian Handberg, idrætsforsker Jørn Hansen, litteraturhistoriker Anna Kaae Kjærgaard, litteraturhistoriker Jakob Ladegaard, digter Morten Søndergaard og den store engelske digter og satiriker William Makepeace Thackeray (1811-63). 

The Piccadilly Line #4 er redigeret af Peter Ole Pedersen og Kristian Handberg og udgives i forbindelse med udstillingen The Piccadilly Exhibition Company #4: Remnants from a World Exhibition, der vises på Traneudstillingen (Gentofte Hovedbibliotek) frem til 7. april 2012.